Prinses van Geldrop impressie
Prinses van Geldrop beeld

Woningbouwplan Prinses van Geldrop

GELDROP - Houta projectontwikkeling ontwikkelt in Geldrop woningbouwplan Prinses van Geldrop. Midden in het centrum, aan de Parallelweg, het gebied tussen de Willem Alexanderlaan en de Wilhelminalaan. Achter de monumentale gevel van de voormalige wollendekenfabriek De Wit wordt dit unieke nieuwbouwproject gerealiseerd. Inmiddels is 70% van de kavels in optie genomen.

Houta projectontwikkeling verneemt graag van geïnteresseerden hoe zij op deze unieke locatie zouden willen wonen. Daarvoor hebben zij potentiële bewoners afgelopen juni uitgenodigd om hierover te komen praten. De kick off van juni bleek een daverend succes. Er was enorme belangstelling voor het woningbouwproject Prinses van Geldrop. Meer dan .200 geïnteresseerden bezochten de informatiedag. Een groot aantal aanwezigen had serieuze interesse. Met deze groep is Houta projectontwikkeling samen met architect Paul Goltstein van B02 architecten de woningen gaan uitwerken. Zowel het in- als exterieur van de woningen is hierin meegenomen. Zo krijgt elke toekomstige bewoner een woning met een individueel karakter en voldoet hiermee exact aan haar woonwensen. Het ontwerp voor het openbaar gebied wordt momenteel in collectief verband met de optanten uitgewerkt.

Van de gesprekken met de optanten is een studie gemaakt wat geresulteerd heeft in een plan dat bestaat uit 4 plandelen;
Plandeel 1 : 6 loft woningen
Plandeel 2 : 5 patio bungalows
Plandeel 3 : 3 of 4 vrijstaand (geschakelde) woningen
Plandeel 4 : 2 of 3 vrijstaand (geschakelde) woningen.

In deze levendige maar tegelijk besloten en weldadig groene omgeving kunnen toekomstige bewoners dus wonen op verschillende manieren; vrijstaand, in een tweekapper of comfortabel gelijkvloers. Hiervoor heeft Houta projectontwikkeling nog 5 kavels beschikbaar. Ook bestaat de mogelijkheid voor een loft woning in de voormalige fabriekshal, hiervoor bestaan nog 2 mogelijkheden.

Een viertal lofts is al in optie genomen. Het zijn dus geen standard nieuwbouw koopwoningen, maar woningen die in directe samenspraak met de kopers gerealiseerd gaan worden. Er is alle ruimte voor eigen ideeën, de mogelijkheden zijn ongekend.

De koper kan de woning helemaal naar eigen wens en smaak indelen. Wat betreft woningtypologie, maar evenzeer qua indeling van de woning en inrichting van de openbare ruimte.

Voor de 5 nog beschikbare kavels en 2 loft woningen organiseert Houta projectontwikkeling op zondag 16 november een informatiemiddag in de wollendekenfabriek aan de Parallelweg 26 in Geldrop. Presentaties door zowel de architect als ontwikkelaar vinden plaats om 11.30 en 13.00 uur. Geïnteresseerden in deze bijzondere woonkans kunnen zich voor de informatiebijeenkomst op 16 november aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of www.prinsesvangeldrop.nl.

Artikel uit het Middenstandsbelangen van woensdag 5 november 2014